City Life is a proposal for a building located in Homeruskwartier, Almere. This high density area is being developed only with private investors through the CPO (collective of private clients) principle.

Our building contains 7 apartments and a commercial space. The entrances to the houses and parking garage are situated on ground floor level. The apartments are lofts with floor plans that are subdivided, into different living areas, by strategically placed volumes. There are 3 fixed elements in the floor plans; stairs, elevator and shafts. The layout of the apartments is adaptable around these elements, to the taste and wishes of the client. This results in a dynamic building with a high variety of living experiences and representations. This aspect is being magnified by the different floor heights. Personal wishes of the clients can further be expressed in choice of materials and dimensions / placement of faƧade openings. The coherence of the building is ensured by using a second outer skin of semi-transparent panels which can be opened. The result is a congruent, enjoyable and sustainable building.

facts
location: Almere, the Netherlands
status: pitch proposal 2010
site: 220m2, total built-up area 1.200m2
program: housing and commercial
client: n/a
budget: n/a
team: Simon de Jong, Ljubo Georgiev

City Life is een ontwerpvoorstel voor een kavel gesitueerd in het Homeruskwartier te Almere. Dit gebied moet een hoge stedelijke dichtheid krijgen waarbij alle gebouwen worden gerealiseerd door middel van het CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) principe.

Het gebouw bevat in totaal zeven appartementen. Een commerciƫle ruimte, entree tot de woningen en parkeerplaatsen bevinden zich op de begane grond. De woningen zijn volledig open ruimtes (lofts) die door strategisch geplaatste volumes onderverdeeld worden in verschillende woonfuncties. De plattegronden hebben drie vaste elementen: de trap, de lift en de schachten. Hierdoor kan elke bewoner de plattegrond naar eigen smaak en wensen indelen. Het gevolg is een zeer dynamisch gebouw waarbij elk appartement een andere beleving en uitstraling heeft. Dit aspect wordt versterkt door de verschillende verdiepingshoogten. De bewoners van de diverse appartementen kunnen zelf het materiaal, de afmetingen van / het aantal gevelopeningen kiezen.

De samenhang van het gebouw wordt bewerkstelligd door de buitenste gevelschil uit te voeren in halftransparante, te openen panelen. Ter plaatse van de balkons is het mogelijk de gehele gevel te openen. Dit versterkt het loft-gevoel en hierdoor wordt het balkon een onderdeel van de woonkamer en de woonkamer een onderdeel van de buitenruimte. Het eindresultaat is een congruent, plezierig en duurzaam gebouw.

informatie
locatie: Almere
status: voorstel 2010
kavel: 220m2, totaal BVO 1.200m2
programma: woningbouw
klant: n.v.t.
budget: n.v.t.
team: Simon de Jong, Ljubo Georgiev